02/8731458 oy_109@abv.bg

Галерия


24 МАЙ – ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ

         На 22.05.2019г с много песни, танци и игри учениците от 109 ОУ отбелязаха Деня на славянската писменост и култура. Всички се забавляваха и показаха, че са добри не само в уроците. Активно се включиха и клубовете по извънкласни дейности:  волейбол, шахмат, спортни и народни танци, карате. През целия ден ученици и учители се забавляваха – рисуваха, участваха в щафетни игри. За доброто настроение на всички допринесе  Клавдия Драганова – гост-изпълнител, а също така и поздравът на нашите колеги Десислава Димова и Борислав Ковачев.


През месеците февруари и април  3 А клас широко отвори врати за своите родители, които се включиха в провеждането на часа на класа.

На 22.02.2017 година доктор Николай Войнов, баща на Калоян, зъболекар по професия, проведе беседа за профилактика на зъбите. Децата разбраха колко е важен този процес – от избора на четка за зъби и пълноценна храна до ежедневната грижа за зъбите.Запозна ги с професията на стоматолога и подчерта, че трябва да си мотивиран в учението, за да станеш добър зъболекар.

          На 19.04.2017 година бащата на Александра, Велин  Загаров,достъпно и интересно разказа за отговорната професия на авиоинженера.Показа снимков материал на най-новите самолети и обясни защо те са най-безопасният превоз. Децата задаваха въпроси по темата и някои направиха избора си за бъдещата професия.

 

 


През месец февруари 2 в клас посрещна гости –  родители на ученици от класа, които се включиха активно в учебния процес.

На 14.02, в часа на класа, Г-жа Йовка Йовчева, която е майка на Йоан Ганев и журналист от Дарик радио, представи пред учениците интересната тема „Храна и глад“. Нейният разказ и беседа предизвикаха у децата размисли за това – как и с какво се хранят. Колко е важно да ценим храната и да не я разхищаваме, защото има деца по света, които нямат достъп до храна и вода. Може след години, някой от учениците в този клас, да намери решение на този проблем в световен мащаб.

На 22.02, в часа по музика, учениците от класа посрещнаха възторжено Г- н Венелин Кичуков, бащата на Христо и Живко. Той ги потопи в магията на българския фолклор  с изпълненията си на родопска гайда. Децата се запознаха с музикалния инструмент, свириха на гайда, пяха и танцуваха.

 


БЯЛО УЧИЛИЩЕ 13.02-17.02.2017г


УЧИЛИЩНО СЪСТЕЗАНИЕ „ЛЪВСКИ СКОК“ 17.02.2017г.

 

 


КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО 2016

 

 


ЗАСАЖДАНЕ НА ДЪРВО В ДВОРА ОТ УЧЕНИЦИТЕ ОТ II Б КЛАС 

 


НАГРАЖДАВАНЕ НА „ЖУЖЕНЦА“

 


 

СЕДМИЦА ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО В 109 ОУ

 


 

КОЛЕДНИ КАРТИЧКИ ОТ ДЕЦАТА НА 109 ОУ

IMG_20161128_084729

Picture 1 of 85

 

БЯЛО УЧИЛИЩЕ  2017г

 

споделяне