Изберете страница

4 клас

Дати за провеждане на НВО IV клас – уч.2022/2023г:

Български език и литература – 29 май 2023 г., начало 10,00 часа
Математика – 30 май 2023 г., начало 10,00 часа

Времетраене: 60 минути

 Резултатите от националните външни оценявания по всеки от предметите се измерват в точки и се вписват в удостоверението за завършен IV клас.

Изпитни материали и модели по НВО IV клас

 

Уважаеми родители,

На 29.05. и 30.05. от 10.00ч. предстои провеждане на НВО 4 клас съответно по БЕЛ и Математика. Продължителността на изпитите е 60 минути, а за ученици със СОП и допълнителни 30 минути.  Учениците трябва да са в училище в 9.30ч. и да заемат местата си не по-късно от 15 мин. преди началото на изпита.
На 26.05. /петък/ ще им раздадем служебни бележки, на които са указани разпределението по зали, както и код за достъп до платформата https://infopriem.mon.bgкъдето може да проверите резултатите от изпитите. По указания квестори за изпитите не са външни учители, което ще допринесе за спокойствие на учениците. Всички квестори имат информация всеки ученик в коя зала е. По предварителна информация от МОН резултатите ще бъдат обявени на 09.06., а със самите работи на учениците ще можете да се запознаете, ако желаете, от 13.06. до 15.06. в 18 СУ „Уилям Гладстон“. За това ще има допълнителна информация. Относно самите изпити – учениците да носят служебните бележки за тяхна справка за залите, химикалка с черен цвят, молив и гума, а за изпита по математика – и линия, пергел, триъгълник. Диктовката по БЕЛ ще се слуша от компютъра в класната стая. Осигурени са резервни лаптопи, ако се наложи при технически проблем. Линк към модели на самите тестове са качени по-горе. В самата зала на всеки ученик ще бъде предварително определено мястото с етикет с името му. В петък ще бъдат запознати с инструктажа, както и непосредствено преди изпита. За спокойното протичане на изпитите за тези дни разместваме часовете на останалите ученици. Инструктажа на ученика ще получите по електронен дневник Школо на 23.05.

Пожелаваме успех на всички ученици!

Екипът на 109 ОУ